Aktuális Információk

 

 

 

 

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy amennyiben a Balaton befagy, tartsák be a jégen tartózkodás szabályait.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján a vízirendészet rendőri szervei ellenőrzik a szabad vizek jegén tartózkodás szabályainak megtartását, valamint balesetmegelőző céllal tájékoztatják a lakosságot. A jégen tartózkodás során bekövetkező balesetek megelőzése érdekében jogsértések észlelése esetén enyhébb esetekben először „csak” figyelmeztetnek, a komolyabb vagy visszatérő esetekben azonban súlyosabb szankciót alkalmaznak (pl. helyszíni bírság, szabálysértési feljelentés.) Intézkedéseik során elsősorban tájékoztatnak, figyelmeztetik a szabályszegőket.

Fontos, hogy a szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog!

TILOS a szabad vizek jegén tartózkodni:

  • Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között!
  • Járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével!
  • Kikötők és veszteglőhelyek területén!
  • Folyóvizeken!

Néhány további íratlan szabály, amit jégre lépéskor tanácsos szem előtt tartani:

  • ne menjünk mély vizű területek feletti jégre, mert fokozottan veszélyes;

  • a parttól ne távolodjunk el nagyon, mert drasztikusan csökken a belátható jégfelület, így nem látjuk csak a hozzánk közeli területeket, és esetleg a szabad vízterületek, vagy vegyes jégterületek elzárnak minket a kijutási lehetőségtől;

  • soha ne tartózkodjunk egyedül a jégen;

  • legyen nálunk feltöltött mobil telefon, egy esetleges baleset, vagy elesés során bekövetkezett egyéb súlyos sérülés esetén a segélyhívásra (112-es általános segélyhívó telefonszám vagy a 1817-es vízi segélyhívó);

  • jégbeszakadás esetén először mindenképpen a tűzoltóságot értesítsük, mert ők rendelkeznek elsősorban a jégből mentéshez szükséges eszközökkel és megfelelően kiképzett szakemberekkel. (112-es segélyhívó);

  • soha ne aludjunk el a jégfelületen.

A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert, és acélos, jó minőségű a szerkezete. Nagyobb felületen különös veszélyeket rejthet a friss havazás, mivel a jég tényleges állapotát nem lehet időben felismerni. A balesetek megelőzése érdekében kérjük, mindenki fokozottan figyeljen a szabályok betartására és a tanácsok szem előtt tartására.

 

 
 

 

Adatlap letöltés >>>

 

 

 

Online közmeghallgatást tart a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízásából „A Balatonpart közterületei partvédő műveinek és közvetlen háttérterületeinek rendezésére vonatkozó környezeti hatástanulmánya” című – dokumentáció alapján folytat környezeti hatásvizsgálati eljárást a Veszprém Megyei Kormányhivatal, melynek része lenne több közmeghallgatás is.

A közmeghallgatások legközelebbi állomása Siófok Város Önkormányzata lett volna, 2021. január 7-én (csütörtök) 11:00 órai kezdettel. A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet 1. §-a szerint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, ezért a közmeghallgatás személyes jelenlét nélkül kerül megtartásra.

Ennek oka, hogy a veszélyhelyzet idejére vonatkozó jelenlegi jogszabályok a környezetvédelmi közigazgatási eljárások szabályait nem érintik, a tárgyi környezeti hatásvizsgálati eljárás közmeghallgatás tartása nélkül nem folytatható le.

Az érintett nyilvánosság megteheti észrevételeit, felteheti kérdéseit, melyet a környezetvédelmi hatósághoz vagy a Balaton partszakaszain közterületi szakasszal rendelkező települések jegyzőihez lehet benyújtani, az utolsónak meghirdetett közmeghallgatás időpontjáig, azaz 2021. január 13-áig.

Az eljáró környezetvédelmi hatóság megnevezése, székhelye, elérhetősége:

Veszprém Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály

Postai cím: 8200 Veszprém, József A. u. 36.

Telefon: 06-88-550-878, 06-88-550-898, telefax: 06-88-550-848,

Központi e-mail cím: veszprem.kornyezetvedelmifo[kukac]veszprem.gov.hu

Hivatali kapu elnevezés: VEJHKTF

Hivatali kapu azonosító: 346009700

E-Papír szolgáltatás: epapir.gov.hu

A járványhelyzetre tekintettel csak kivételes esetben, kizárólag csak előzetes időpontfoglalással van ügyfélfogadás, ezért az észrevételeket a fenti elérhetőségeken írásban kell megtenni!

A kérdéseket, észrevételeket továbbítjuk a Kérelmező, vagy annak meghatalmazottja felé, továbbá a környezetvédelmi hatóság – szükség szerint az érintett egyéb szervek bevonásával – az észrevételeket az eljárás során vizsgálja, szükség szerint az érintettnek megválaszolja vagy a határozat indokolásában értékeli.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal a beérkezett észrevételekkel kapcsolatos tájékoztatását a honlapján közzéteszi.

Hirdetmények:

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/veszprem/hirdetmenyek/veszprem-megyei-kormanyhivatal-kornyezetvedelmi-es-termeszetvedelmi-foosztaly-ve-09-ktf-07970-114-20-2020-sz-hirdetmenye

https://www.kormanyhivatal.hu/download/0/76/76000/7970-20%201-3%20melleklet.pdf

 

 

 

Hulladékszállítási naptár

 

Balatonvilágos

 

2021. január 1- 2020. december 31.

 

 

 

 

 

Tisztelt Balatonvilágosi Polgárok!
 


A Pro-Mot Hungária Kft. a Club Aliga vagyonkezelője az elkövetkezendő években jelentős turisztikai és településfejlesztési projektet indít útjára, melyet Magyarország Kormánya nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősített.

Éppen ezért a beruházó vállalat számára rendkívül fontos a helyi lakosok véleménye és igénye, valamint észrevétele.

Kérjük írja le véleményét az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Köszönjük az együttműködésüket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki

 Járási Hivatalának lakossági tájékoztató

anyaga a koronavírussal kapcsolatban.

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

Tájékoztatás a járóbeteg szakellátás és a

 

diagnosztikai ellátás újraindulásáról
 

Megnyitás>>>

 

 
 
 
 
 

 

EMMI: A veszélyhelyzetre tekintettel

 

egyszerűsödnek a gyógyszerkiváltás szabályai

 

 

Ezúton tájékoztatjuk az EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept kiváltásra vonatkozó rendeletről:

 

„Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”

 

Forrás: https://www.eeszt.gov.hu/

 

 
 

 

CLUB ALIGA VAGYONKEZELŐI SZERZŐDÉS

Kérésünkre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megküldte a Vagyonkezelési szerződés elektronikus példányát közzététel céljára, melyet alábbiakban olvashatnak honlapunk látogatói.

- Önkormányzat levele


- MNV válasz


- Szerződés1


- Szezrődés2

 

 

 

 

Tervjavaslat 1.

 

Tervjavaslat 2.

 

Tervjavaslat 3.

 

KTI válasz

 

 

 
 
 
 

 

TOP-2.1.3-16-SO1-2017-00001 számon

 

Csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése Balatonvilágoson

 

 
 

 

Somogy Megyei Kormányhivatal

 

Baromfitartók tájékoztatása


Sertéstartók tájékoztatása

 

 

 

MILLECENTENÁRIUMI EMLÉKPARK LÉTESÍTÉSE, VALAMINT AZ AVATÓ ÜNNEPSÉG BALATONVILÁGOSON 1996.

 

 

Dokumentum megnyitása >>>

 

 

 

Tisztelt Nyaralótulajdonosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a

Szelektív hulladékgyűjtő zsákokat

a Tourinform Irodában

lehet átvenni.

 

Infó: +36 88 446 034

8171 Balatonvilágos, Aligai u. 1.

 

 

 

EGÉSZSÉG KALAUZ BALATONVILÁGOSON

 

 

 

BALATONVILÁGOS EGY PERCBEN

 

 

 

 

MEGNYITÁS>>>

 

 

 

 

 

 

Szent Korona Avatás 2000.

 

 

 

 

Falugazdász

 

Fogadónap: Balatonvilágos Polgármesteri Hivatal

Szerda: 8:30-10 óráig

Kersákné Kovács Mária  tel: 06-30/387-8203

(munkaidőben hívható)

 

Kérem, ha lehetősége van, időpontot egyeztessen, mert változó időben a következő településeken tartózkodom: Siófok, Balatonszabadi, Siójut, Ádánd, Ságvár, Nyim, Som, Nagyberény, Bábonymegyer, Tab, Siófok-Balatonkiliti

 

 
http://balatonvilagos.hu/aktualis/byc.jpg
 
 

Designed by NeMo System